Udskiftning af stikkontakt – sådan gør du

En af de ting, du godt selv må udskifte når det kommer til el-installationerne i dit hus, er dine stikkontakter. Det kan blive nødvendigt af flere årsager. Det kan være du gerne vil have nogle flottere eller mere moderne kontakter, eller gerne vil have lysdæmpere mv. på dine stikkontakter. Det er ikke særlig svært, og her giver vi dig en lille guide.

  • Start med at slukke for strømmen, det gør du ved at klikke kontakterne på dit fejlstrømsrelæ ned. Det er vigtigt, at du er sikker på, at du har afbrudt strømmen, så du ikke får stød.
  • Herefter finder du en skruetrækker, der passer til de skruer, der er på den nuværende kontakt. Skru alle skruerne ud, og fjern hele kontakten.
  • Noter hvor de forskellige ledninger er sat til, og tag dem herefter ud. Dette gøres ved at trykke udløserknapperne ned, og trække let i ledningerne.
  • Pak den nye kontakt ud og klik den på rammen. Sæt hver ledning til, der hvor den sad på den gamle kontakt, igen ved at holde på udløserknappen på forsiden og trykke ledningen ind på bagsiden. Tjek at ledningerne sidder fast, ved at trække lidt i dem.
  • Kontakten skrues derefter ind i underlaget eller dåsen og tangenterne sættes på som det allersidste. Nu skrues den nye kontakt ind i væggen, og bør fungere helt ligesom den gamle gjorde.

Nu burde du have en flot ny kontakt, der hvor du før havde den gamle. Det er ikke nødvendigvis en stor udfordring at skifte kontakten, men det er vigtigt at huske, at skal der trækkes nye ledninger, har du brug for en elektriker. Grunden til, at man selv må skifte kontakten ud er, at ledningerne blot skal klemmes ind i den nye kontakt, de skal hverken flyttes eller forlænges.

Profil

Vi er 3 montører, der har arbejdet sammen i mere end 14 år i det tidligere Paul Klingsey ApS. Tuegaard El ApS er beliggende på Frederiksberg.

Vi tilbyder

Tuegaard El ApS tilbyder et bredt udvalgt af forskellige ydelser, blandt andet dørtelefoner, LED og specialbelysning, datainstallation m.m.

referencer

Se et udvalg af kunde, leverandører og samarbejdspartnere vi tidligere har udført arbejde for.