Har du tjekket din fejlstrømsafbryder i år?
Et fejlstrømsrelæ er en boks, der hænger i et skab et sted i din bolig – og den kan faktisk redde dit liv. El er som bekendt ret farligt, hvis det håndteres forkert. Man kan få stød, og det kan være yderst farligt, særligt hvis man får den fulde elektriske ladning fra husets el-installationer. Fejlstrømsrelæet sørger for at slå fra, det vil sige slukke for strømmen, hvis der sker noget på de elektriske installationer, som er irregulært.
Det kan være din 7-årige der stikker strikkepinde ind i kontakten, eller hvis der er en overgang i opvaskeren, og du ellers ville have fået et gevaldigt stød af at åbne den. Elektricitet er fantastisk, og gør vores liv bedre på rigtig mange måder, men vi er også nødt til at have sikkerhed for, at vi kan omgås installationerne på en sikker måde.
De forskellige typer relæer
Der findes et par forskellige typer relæer. Med tiden er der blevet udviklet mere intelligente relæer, således at de kan følge med den rivende udvikling inden for elektriske apparater, og det efterhånden store behov for at have mange apparater kørende samtidigt. Mange har måske set et såkaldt FI-relæ. Dette er et simpelt men kraftfuldt relæ, som i mange år holdt os sikre i huse med indlagt strøm. I dag er disse relæer ikke nok, og i stedet har man HFI eller HPFI.
Er du i tvivl om dit relæ lever op til den moderne livsstils krav, kan du læse på dit relæ, hvilken type du har. Hvis du ikke har et HFI eller HPFI er det vigtigt, at du får udskiftet dette til en nyere model. Er du i tvivl kan du altid spørge en elektriker. Moderne elektricitet kræver moderne sikkerhed, så vær sikker på, at du får tjekket dit relæ. Er det en ældre model, kan du sikre, at det opdateres til et nyere.
Hos Tuegaard El hjælper vi dig gerne med dit el-arbejde. Vi har den rette viden og erfaring, der sikrer, at vi forsvarligt kan udføre professionelle løsninger, der passer til dine behov.